O tom, že baktérie sú v najväčšom počte zrejme na toaletnej mise, viac menej tušíme. Ale viete si predstaviť, že rovnaký počet a možno ešte viac baktérií ako na toalete sa vyskytuje na miestach, kde by sme ich možno nečakali? Aspoň nie v tak veľkom množstve. A to dokonca priamo v kuchyni.

Ktoré miesta to sú?

  1. Drevené kuchynské dosky

Nepoužívajte tie isté dosky na krájanie surového mäsa, zeleniny a pečiva. Vyčleňte si na potraviny viaceré dosky a pokiaľ je to možné umývajte ich horúcou vodou.

  1. Špongie na riad

Nepoužívajte jednu špongiu na riad viac ako pár týždňov. Rovnako nepoužívajte tú istú špongiu na riad aj na utieranie kuchynskej dosky alebo stola.

Kuchynské stoly alebo dosky čistite samostatnou utierkou. Na ich dezinfekciu a likvidáciu baktérií môžete použiť produkty s obsahom peroxidu vodíka a striebra. Prítomné baktérie sú okamžite zničené.

  1. Chladnička

Mali ste už skúsenosť s výskytom plesni na tesnení dverí chladničky? Nič nezvyčajné. Rovnako prítomné sú tam aj baktérie. Avšak na dezinfekciu nemôžete použiť konvenčné prostriedky na báze chlóru.

Môžete však bez akýchkoľvek problémov použiť dezinfekčný prostriedok SteriSolan, ktorý je na báze peroxidu vodíka a iónov striebra. Neobsahuje chlór, ani aldehydy a po aplikácii sa rozkladá na vodu a kyslík.

Prečo práve prípravky na báze peroxidu vodíka a iónov striebra sú najvhodnejšie na likvidáciu baktérie ?

Pretože spoľahlivo zneškodňujú baktérie, vírusy, kvasinky, huby, plesne a penetrujú do vrstiev biofilmov a odstraňujú ich.

Nie je známa žiadna mikrobiologická rezistencia.

Zabraňujú mikrobiologickej rekontaminácii.

Sú nehorľavé, nevytvárajú výbušné pary.

Sú bez zápachu a bezfarebné.

Sú ekologické (rozkladajú sa prakticky 100% na vodu a kyslík).